Jumepirika
Hokaido Jumepirika
Jumepirika je relativně novější typ rýže vyvinutý speciálně pro chladnější oblast Hokkaidó, kde se jako jediná od roku 1997 pěstuje. Díky nižšímu obsahu amylózy a vyššímu obsahu amylopektinu má velmi unikátní texturu a neuvěřitelnou a užasnou lepivost.
Mnoho Japonců řadí kvalitu a chuť Yumepirika na stejnou úroveň jako Uonuma Koshihikari. Yumepirika tak jednoznačně patří mezi ty nejlepší druhy japonské rýže.
Chut a vlastnosti
Yumepirika má krásný sněhový vzhled a unikátní vlhkou a hustou konzistenci. Má vynikající sladkost a ideální měkkost. Tato rýže má unikátní lepivost, která dělá tuto rýži velmi chutnou. Tato rýže má také žvýkací mochi vlastnosti a texturu. Je vynikající nejenom, když je čerstvě vařená, ale také za studena.
Jídla, která se hodí ke Jumepirika
Yumepirika je ideální pro svačinové lunch boxy a perfektní na onigiri, velice se hodí k různým druhům jídel, nejenom japonským, ale i těm typickým evropským. Doporučujeme vyzkoušet tuto rýži čerstvě vařenou samotnou.