Jumepirika 1kg
Jumepirika pochází ze severního ostrova Hokkaido.
Vyznačuje se krásným, jiskřivě sněhovým vzhledem a hustou konzistencí.
Jumepirika ve volném překladu znamená ‘jume’ sen a ‘pirika’ z Innu jazyka “krásná“.
Má nižší obsah amylozy než Koshihikari, takže je ideálně měkká.
Jumepirika se vyznačuje silnou lepkavosti a žvýkací texturou a má překrásnou bílou barvu jako čerství sníh
Jumepirika má také výraznou sladkost a je neuvěřitelně chutná i za studena.
Proto se velmi doporučuje na sushi, do obento a na onigiri.



Yumepirika je relativně novější typ rýže vyvinutý speciálně pro chladnější oblast Hokkaidó, kde se jako jediná od roku 1997 pěstuje. Díky nižšímu obsahu amylózy a vyššímu obsahu amylopektinu má velmi unikátní texturu a neuvěřitelnou a užasnou lepivost.
Mnoho Japonců řadí kvalitu a chuť Yumepirika na stejnou úroveň jako Uonuma Koshihikari. Yumepirika tak jednoznačně patří mezi ty nejlepší druhy japonské rýže.
Chut a vlastnosti
Yumepirika má krásný sněhový vzhled a unikátní vlhkou a hustou konzistenci. Má vynikající sladkost a ideální měkkost. Tato rýže má unikátní lepivost, která dělá tuto rýži velmi chutnou. Tato rýže má také žvýkací mochi vlastnosti a texturu. Je vynikající nejenom, když je čerstvě vařená, ale také za studena.
Jídla, která se hodí ke Yumepirika
Yumepirika je ideální pro svačinové lunch boxy a perfektní na onigiri, velice se hodí k různým druhům jídel, nejenom japonským, ale i těm typickým evropským. Doporučujeme vyzkoušet tuto rýži čerstvě vařenou samotnou.
Původ rýže
Naše rýže je originální japonská rýže, která pochází ze severní oblasti hlavního ostrova Honšu. Japonsko se skládá ze ze čtyř hlavních ostrovu Hokkaidó, Honšu, Kyušu a Shikoku. Ostrov Honšu je největší a nejrozvinutější ostrov v Japonsku. I když je tento ostrov nejrozvinutější, je z 80 procent hornatý a bohatý na kvalitní úrodnou půdu a hojnost čisté vody. A právě jeho geografické podmínky jsou ideální k pěstování kvalitní chutné lahodné rýže. K pěstování vysoce kvalitní chutné rýže je zapotřebí velké množství čistě vody, kvalitní odvodňovací úrodné pudy, velké výkyvy mezi denní a noční teplotou, všechny tyto podmínky naplňuje tato oblast.
Naše rýže se pěstuje a pochází z oblasti Inashiki situovaná v Ibaraki prefektury, kde se pěstují dva druhy nejpopulárnější rýže v Japonsku, jmenovitě Koshihikari a Akitakomachi. Naše kvalitní a chutná rýže je vybrána z více než 30 oblasti z celého Japonska. Inashiki Farma si zakládá na vysokou kvalitu, a kvalita farmy a její rýže byla celoročně uznána JA Japonskou Federaci Zemědělců JA. V posledních letech získala Inashiki Farma nejvyšší ohodnocení a řadí se mezi nejkvalitnější a nejchutnější rýže v celém Japonsku.
Kvalita rýže a její chuť
Kvalita naší rýže je na té největší úrovni. Ohodnocena nejvyšší značkou v Japonsku, naše Koshihikari patří mezi žádanou značku i v celém Japonsku. Kvalitu rýže zaručuje, protože dodáváme čerstvě třistěnou rýžido Vašim domácnostech. Dodáváme tu nejčerstvější, nejkvalitnější a nejchutnější rýži, poněvadž rýži pouze tříštíme až po jeho objednání na našem E-shop.
Naše Koshihikari je velice lepkavá ideální na sushi. Ale hodí se i k jiným nejenom japonským pokrmům. Koshihikari je známa svoji ideální texturou, sladkosti a dlouhodobou měkkosti. Tyto vlastnosti a charakter splňuje a dokonce je převyšuje naše koshihikari rýže. Koshihikari je velice známy japonský druh rýže a je nejvíce prodávanější nejenom v Japonsku ale v celém světě. Věříme že i vy vyzkoušíte a propadnete kouzelné chuti Koshihikari.
Jak správně rýži uchovávat
Rýže nesmí přijít do kontakt s vodou. Měla by se skladovat v chladném a suchém prostředí. Rýže nasává pach ryb, masa, a proto by se měla uskladňovat mimo dosah techno surovin. Ideálně je rýži skladovat v lednici a zabránit kontaktu rýže se vzduchem aby nedocházelo k oxidaci, čímž by kvalita rýže se snížila. Rýže je možné konzumovat ale po delším skladovém období, rýže ztrácí vlákniny, minerály a vitamíny, a především její unikátní vlastnosti a charakter.
Jak rýži správně vařit
Doporučujeme použit kvalitní nerezavý hrnec, který připraví vysoce kvalitní rýži. Například, při vaření 150 gramů japonské rýže doporučujeme použit 1 litrový nerezavý hrnec. Při vaření 300 gramů rýže 2 litrový hrnec. A při vaření 450 gramů rýže 3 litrový hrnec.
Postup k vaření rýže:
Krok 1.
Velice lehce opláchněte rýži. Použijte cedník. Opakujte třikrát. Poprvé opravdu lehce. Měli by jste vidět jak je voda bílá. Po druhé a po třetí stejným způsobem opláchněte rýži ale dávejte pozor aby se rýže nepoškodila.
Krok 2.
Jakmile je rýže opláchnutá, vložte do hrnce. Na 150 gramu rýže je přesně 180 ml vody. Do hrnce dejte 1.2 vody. Ale v případe Milky Queen se doporučuje 1:1. Doporučuje použit studenou vodu aby se sladkost, lepkavost a chuť ještě vylepšila.
Krok 3.
Rýže nedávejte hned vařit ale přibližně 30 minut nechte usadit aby zrnka rýže mohla vsáknout do sebe vodu. Tím bude rýže sladší a lepkavější.
Krok 4.
Dejte vařit. Nejprve na medium aby se rýže začala vařit.
Krok 5.
Rýže se začala vařit. Změnit na velice nízký oheň a nechte vařit 10 minut.
Krok 6.
Po 10 minut, nechte rýži usadit tak přibližně dalších 5 - 10 minut.
Krok 7.
Použijte rýžovou lžíci a promíchejte rýži tak aby vzduch se dostal dovnitř.
Jestliže budeme vařit japonskou rýži tímto způsobem, zaručujeme, že rýže bude míti vysoké množství Vitamínu B, které zaručuje nejenom zdravou výživu ale také pomáhá při hubnutí. Po jedení zdravé japonské rýže se netloustne protože obsahuje velké množství vláknin, minerálu a vitamínu, mnohem více s porovnáním s jinými rýžemi. Proto konzumaci japonské rýže vřele doporučujeme.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.