Milky Queen
Ibaraki Milky Queen
Milky Queen je v Japonsku považována za špičkovou prémiovou japonskou rýži. Má unikátní vynikající texturu a neuvěřitelnou chuť. Milky Queen má nulový obsah amylose. Vyžaduje méně vody, když se vaří.
Chuť a vlastnosti
Milky Queen má menší množství amylose a je více lepivá než Koshihikari. Je přírodně intenzivně sladká a má žvýkací elastickou texturu. Je absolutně nejlepší za studena.
Milky Queen má jedinečnou vlastnost, že netvrdne a zůstává měkká lepkavá, sladká a lahodná dlouhou dobu i po vychladnutí. Díky své dlouhotrvající žvýkací mochi textuře je ideální na onigiri. Tato specifická rýže je přirozeně sladká, měkká, příjemně žvýkací a aromatická rýže. Má prémiovou chuť i cenu.
Jídla, která se hodí k Milky Queen
Milky Queen není jenom lepkavá, ale také má unikátní intenzivní silně přirozenou sladkost. Skvěle se hodí k bohatě ochuceným masitým pokrmům, jako je yakiniku, grilované maso i smažené kuře. Je také ideální na onigiri. Ale nedoporučuje se k japonskému kari nebo donburi - japonským rýžovým mísám.