Grilovaná vepřová panenka na zázvoru
Co takhle vyzkoušet grilované vepřové maso na zázvoru, které se ideálně hodí k japonské rýži. Vepřová panenka je nakrájena na tenké plátky, a je polévána a dělaná v sladké pikantní omáčce s osvěžující příchutí zázvoru. Je perfektní v kombinaci s kvalitní rýži. Vychutnejte v kombinaci s nakrájeným čerstvým zelím.
Příprava trvá přibližně 20 minut.
Ingredience (pro 2 osoby)
- vepřová panenka (nakrájená na plátky) 300 g
- Hladká mouka 1 polévková lžíce
Omáčka
- strouhaný zázvor 2 polévkové lžíce
- sójová omáčka 2 polévkové lžíce
- cukr 1 polévková lžíce
- Sake k vaření 1 polévková lžíce
- sezamový olej 1 polévková lžíce
Příloha
zelí 150 g
Jak udělat jídlo :
Příprava odříznete jádřinec se zelí
- Nakrájejte zelí.
- Vepřovou panenku posypeme moukou.
- Následující suroviny na omáčku dejte do mísy a promíchejte strouhaný zázvor 2 polévkové lžíce, sójová omáčka 2 polévkové lžíce, cukr 1 polévková lžíce, sake k vaření 1 polévková lžíce
- Na pánvi na středním plameni rozehřejeme sezamový olej, přidejte vepřovou panenku posypanou moukou a smažte. Potom přidejte omáčku a uvařte z obou stran do hněda.
- Za stálého míchání smažte na středním plameni a sejměte z ohně když jsou obě strany osmaženy do zlatova.
- Po dokončení naaranžujte na talíř a servíruje s japonskou rýži.