Gyoza
Gyoza je velice oblíbená mezi všemi Japonci a hodí se jak k japonské rýži tak i k pivu. Vnitřek gyozy by měl býti šťavnatý a slupka křupavá.
Příprava jídla je přibližně 20 minut.
Ingredience (pro 2 osoby):
- Mleté vepřové maso 160 g
- Sůl a pepř Půl lžičky
- Zeli 80g
- Pórek 40g
- Strouhaný zázvor 1/2 lžičky
- Cukr 1/2 lžičky
- Sojová omáčka 1 lžička
- Ústřicová omáčka 2 lžičky
- Sezamový olej 2 lžičky
- Gyozová těsto 20 listů
- Voda
- Bramborový škrob 2 polévkové lžíce
- Olivový olej 1 polévková lžíce
- Voda 50 ml
Jak udělat gyozu:
- Zelí a pažitku nakrájíme nahrubo.
- Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Když se mleté maso lepí, přidejte zelí, pórek, strouhaný zázvor, sójovou omáčku, ustricovou omáčkau, sezamový olej, a vše dobře promíchejte.
- Umístěte část promíchaného masa do prostřed kulatého těstíčka na gyozu a zabalte. Použijté vodu a těsto stiskněte k sobě.
- Zadní stranu gyozy lehce potřete bramborových škrobem.
- Nalijte sezamový olej do pánve a zahřejte ho na vysokou teplotu.
- Když je gyoza opečené, přilijte 50 ml vody, přikryjte pokličku na mírném ohni a duste 5 až 10 minut.
- Když je vnitřek uvařen, sejměte pokličku a dopečte na vysoké teplotě.