Tonkatsu Bulldog japonská omáčka 500ml
Tonkatsu omáčka je vyráběna především z čerstvé zeleniny a ovoce. Omáčka obsahuje velké množství rajčat, cibule, mrkve, jablka, citronu a švestky. Přirozená sladkost a kyselost tonkatsu omáčky pochází především z chuti této zeleniny a ovoce.
Tato omáčka je tvořena asi 30% octem. Ocet nejen dodává omáčce chuť, ale účinně ji konzervuje a udržuje ji bez bakterií. Je nepostradatelnou složkou při výrobě této omáčky. Říká se také, že ocet je účinný pro posílení chuti k jídlu a zotavení z únavy.
Další součástí této omáčky je koření jako především skořice, fenykl, šalvěj, hřebíček, tymián, vavřín a zázvor.
Omáčka Tonkatsu se vyrábí dušením zeleniny a ovoce, poté smícháním octa a cukru, soli a koření.
Zatímco omáčka má svůj původ v anglické worcesterské omáčce, chuť byla změněna, aby lépe
vyhovovala chuti Japonců. Stalá se tím vlastním originálním japonským kořením se zvláštní sladkostí
a plnou umami chutí.Primárními složkami japonské omáčky jsou zelenina a ovoce, ke kterým se přidává
ocet a mnoho jiných koření.
Tonkatsu omáčka mnohonásobně zvětšuje chuť jídel, prohlubuje bohatost a intensitu jídla.
Japonská omáčka tonkatsu používá hodně zeleniny a ovoce, jako jsou rajčata a jablka.
Hodí se především k smaženým jídlům, protože není mastná a rozmočená.
Tonkatsu japonský řízek a a omáčka ze zeleniny, ovoce, octa a koření se dobře hodí k jemné japonské
základní potravině bílé rýži. Tonkatsu omáčka dodává smaženým jídlům svěží chuť,
a stala se neodmyslitelnou součásti japonské kuchyně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.