Uonuma Košihikari
Niigata Uonuma Košihikari
Tento druh Košihikari pochází z Uonuma oblasti, která je známá pro svojí extrémně výživnou půdu díky blízkosti hory Hakkaisan a mnoha jezerům má tudíž neomezený příjem čerstvé čisté horské vody. Tajemství této vysoce kvalitní chutné rýže spočívá nejen ve velkém množství čerstvé vody v podobě dešťů a tajícího sněhu, ale také v klimatu této oblasti, které vytváří jeden z největších rozdílů mezi denními a nočními teplotami. Tato oblast nabízí dvě nejdůležitější podmínky k pěstování kvalitní rýže, což je neomezené množství vody a co možná největší rozdíl mezi denní a noční teplotou. Tyto dvě podmínky přímo ovlivňuji sladkost rýže a její intenzitu.
Uonuma Košihikari je tak intenzivně sladká, že když se vaří, tak cítíte její intenzivní sladkost. A když je v ústech, tak můžete pocítit, jak se sladkost velmi intenzivně rozšiřuje v ústech. Tato unikátní sladkost je hlavním klíčovým faktorem, proč je Uonuma Koshihikari jedna z nejuznávanějších rýží v Japonsku. Jakmile ji jednou ochutnáte, tak její chuť už nezapomenete.
Uonuma Košihikari má nejlepší rovnováhu lepivosti, intenzivní sladkosti, silného aroma a dokonalé textury. Jestliže hledáte dokonalost, tak jste narazili na tu nejkvalitnější rýži, kterou v Japonsku najdete!
Chuť a vlastnosti
Uonuma Košihikari má dokonalou lepivost, která je zesilována přírodní sladkostí. Tato sladkost má zesilující tendenci, jakmile ji žvýkáte v ústech. Ucítíte kombinaci lepivosti, zesílené sladkosti a velmi elastické žvýkací mochi textury. Doporučujeme
vyzkoušet tuto úžasnou rýži alespoň jednou za život. Zaručujeme, že budete okouzleni její chutí a jejími vlastnostmi.
Jídla, která se hodí ke Uonuma Košihikari
Neexistuje žádný limit. Tato rýže se dá jist samotná nebo se dá použít na onigiri a další japonská jídla. Hodí se k rybám, yakiniku a všem druhům zeleniny. Avšak my tuto rýži doporučujeme vyzkoušet úplně bez ničeho. Jedině tak budete moci ocenit její úžasnou chuť, vůni, texturu a intenzitu.
Přátelské varování: Jakmile jednou vyzkoušíte tuto rýži, už jen velice těžko se budete moci vrátit k jiným rýžím.